charger people app

Använda cykel

Låsa upp cykeln

Starta bokningen och lås upp cykeln

Längst ner på sidan/i appen finns en grön nyckel-ikon, klickar du på den ser du din aktiva bokning.

Ställ dig vid cykeln och tryck och håll ner "Starta bokning"-knappen. Vänta upp till 60 sekunder innan cykeln öppnar sig.

Reservera
Aktivera batteriet

På ovansidan av batteriet så finner du en knapp som du skall trycka för att aktivera batteriet och därefter kan du "starta" cykeln på On/Off knappen som finns i displayen på cykelstyret.

På LCD-displayen finner du dessutom fler funktioner så som justering av motorassistansen och en färddator.

Nu är det bara att hoppa på cykeln, och cykla iväg.

LCD-display

Använda cykeln

Låsa och låsa upp cykeln

Under din bokning kan du låsa och låsa upp cykeln med appen. Bara använd knappen "Växla lås" på samma sida som du startar och avslutar din bokning på. Glöm inte att använda den tillhörande kättingen när du låser cykeln.

Använda kättingen

Trä kättingen runt ett fastankrat föremål t ex en lyktstolpe eller ett cykelställ. Trä sedan änden med bulten genom öglan på andra ändan av kättingen för att sedan stoppa in bulten i låset innan du låser cykeln.

Låsa

Lämna tillbaka cykeln

Avsluta bokningen

Avsluta bokningen i appen när du är och vänta upp till 60 sekunder tills du se låset låsa sig. Klart! Om det inte fungerar: Läs "Vanliga frågor och svar" alternativt kontakta support.